Blogg om restauranger, kläder, mode och livsstil

Blogg om restauranger, kläder, mode och livsstil

ATV fälgar

- Posted in Ingen kategori by

ATV fälgar

Innan jag berättar om mitt senaste inköp av ATV fälgar så vill jag förtydliga samlingsnamnet för fyrhjulingar:

All Terrain Vehicle förkortas till ATV Utility Terrain Vehicle som förkortas till UTV.

UTV kan även kallas side by side och det betyder att den har två eller flera säten, medan ATV endast har ett säte. Oavsett så är de terrängfordon och de är hur bra som helst för sådana som oss.

Som ägare av en större bit mark där vi jobbar och lever som ett i naturen är ATV en självklarhet för oss under årets alla dagar. Även för andra med gård, stuga mm så har fyrhjulingen blivit allt mer vanlig att äga och nyttja. Den har bra lastförmåga och är väl anpassad för många användningsområden och kan enkelt ersätta flakmopeder och mindre traktorer som förr i tiden var normen.

Vi kör vår fyrhjuling i vått och torrt i skogsterräng med djupaste lera i vissa delar, på asfaltsvägar och grusvägar, och runt på gården och dess tillhörande hagar och ängar. Med vagn påkopplad har vi även möjligheten att köra tungt vilket verkligen underlättar då det är en smidigare körning och frakthantering än vad andra fordon erbjuder.

Med en mängd tillbehör och reservdelar kan vi meka och fixa så att vår moderna “arbetshäst” som vår ATV är, är i toppkondition för varje nytt arbetspass och även roliga fritidskörningar.

Så blev det dags att köpa nya ATV fälgar. Vår leverantör som säljer ATV Däck till ATV, UTV, Quad och ATV-vagnar säljer så klart även ATV fälgar, och naturligtvis även för UTV.

Fälgarnar finns i många olika designs i material såsom plåt eller aluminium.

Plåtfälgar ATV Dessa rekommenderar företaget för tuff terrängkörning med svår framkomlighet. Skulle man köra mot sten eller stock så är det ingen skada skedd på sagd fälg.

Aluminiumfälgar ATV Fälgar i aluminium har samma godas egenskaper som plåt fast med det lilla extra. Rekommenderas ändå mest för “snällare” körning såsom asfalt där slitage oftast inte förekommer på fälgar.

Vi valde plåtfälgar då vi kör i svår terräng som dessa tål. Osäker på storlek som vi skulle ha på just vår ATV tog vi hjälp av experterna som berättade att man har flera saker att tänka på vid val av fälg. Fälgens höjd (8, 10, 12, 14 tum etc), fälgens bredd, också i tum, fälgens offset (lugn, de hjälper som sagt med detta, hahaha!), bultmönster och mera. Experterna tog fram rätt fälg för oss och i och med att vi valde att köpa 4 stycken fick vi mängdrabatt som drogs direkt i kassan och det var ju extra bra.

Vi rekommenderar varmt att ta hjälp av experterna som vet vad som krävs och tillhandahåller kvalitet både när det gäller inköp av ATV och UTV till reservdelar och tillbehör samt däck och fälg.

Nu ska det ut och köras hö och sedan tar jag nog en härlig tur ut i skogen bland stockar och sten, utan att oroa mig för fälgarna, de sitter där de sitter och fixar ju tuff terräng!

ATV fälgar som håller för tuff terräng